Verslag Battle of the Lowlands (Ella Edink)

Geplaatst op 25-09-2019.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de Battle of the Lowlands. Dit was de eerste keer dat het toernooi georganiseerd werd. Ik was heel benieuwd hoe het toernooi zou worden.

Om 6 uur was ik al wakker geworden van de spanning. Ik had er erg veel zin in, maar ik was toch ook erg zenuwachtig. Om 7 uur ben ik naar beneden gaan en heb ik me klaar gemaakt voor het toernooi. Nog voor 8 uur zaten we in de auto op weg naar Almere, waar we om 9 uur moesten zijn. Er deden niet zo heel veel mensen van sportschool Tim Kool mee, maar het was een leuk clubje met 12 deelnemers. Boosabum Bo en boosabum Mitchell waren coaches en sabum Rory en Boosabum Marissa waren scheidsrechters deze dag.

Wij stonden als eerste bij de meting/weging en dat was maar goed ook want uiteindelijk was er een rij van hier tot Tokyo. Hierna zijn we nog even bij een soort van worstelen gaan kijken in een andere zaal, wat er echt heel grappig uitzag.

Eerst moest ik op voor tul, in best een redelijk grote poule van 16 deelnemers. Ik had nog eventjes geoefend en een paar tips gekregen van boosabum Rens. De eerste ronde voelde ik mijn hart helemaal tekeer gaan. Er zou een tul gekozen worden en ik hoopte dat niet mijn nieuwe tul gekozen zou worden. Helaas, die werd natuurlijk gekozen. Gelukkig had ik de tul goed gelopen, want ik won die ronde met 5-0. De spanning was er al een beetje vanaf. Boosabum Mitchell was mijn coach en gaf me nog een paar goede tips. De volgende twee rondes won ik ook dik met 4-1. Heel bijzonder was dat ik tegen een meisje moest die maar 1 arm had. In de finale stond ik tegen een goede bekende van mij (Roos Gordijn). Ik wenste haar van tevoren nog succes en zij mij ook. Ik ging op en weer werd mijn nieuwe tul gekozen. Mijn tegenstander raakte door de zenuwen een beetje in de war, waardoor ik die ronde met 5-0 won. Ik was echt heel blij! Boosabum Mitchell en boosabum Bo waren trots op mij. Ik ging naar het podium en kreeg een mooie gouden medaille om mijn nek.

Boosabum Bo was vervolgens aan de beurt met tul. Ik ging snel naar haar veld om te kijken. Zij zat in een poule waar alleen maar mannen in zaten. Boosabum Bo deed het (natuurlijk) ook heel goed. Uiteindelijk stond ook zij in de finale en moest zij tegen een goede Japanner. Gelukkig was zij te sterk voor de mannen en won ze!

Ik werd vervolgens opgeroepen voor sparren. Mijn poule was eerder aan de beurt dan dat de bedoeling was. Ik moest al meteen tegen een meisje die ook erg goed was. Heel lang stond ik voor. In de laatste 6 seconden kreeg ik stoten op mijn achterhoofd, waar ik een waarschuwing en zij punten voor kreeg. Waardoor ik vind dat ik onterecht verloor.

Ik was al begin van de middag klaar, dus ik kon al weer op tijd met mijn vader richting huis rijden. Onderweg stopten we bij de KFC om wat eten. Toen we weg wilden rijden deed de auto het niet meer. Die is vervolgens naar de garage gesleept om gemaakt te worden.

Uiteindelijk hebben nog veel mensen wat gewonnen. In totaal 5x goud, 5x zilver en 1x brons. Ik vond het een leuk toernooi en een topdag. Iedereen heeft ook super zijn best gedaan!. Op naar het volgende toernooi!!!

Groetjes, Ella Edink

Alle foto’s van de Battle of the Lowlands zijn te vinden op de website van onze fotograaf Marco : https://marco-fotografie.jouwweb.nl