Succes voor sportschool Tim Kool op de Europees kampioenschappen Taekwon-Do!

Geplaatst op 17-10-2019.

Afgelopen week was het Nederlands team Taekwon-Do op de Europees kampioenschappen in Bosnië.
Van sportschool Tim Kool ging sabum Tim mee als bondscoach van het Nederlands team, Sabum Rory was geselecteerd als scheidsrechter om Nederland te vertegenwoordigen en ook gingen wij met 7 deelnemers Bo, Cody, Sam, Rens, Nick, Kiki en Daisy. Er werden mooie resultaten behaald door het Nederlands team en daar zijn wij ontzettend trots op. Ook onze deelnemers hebben het beste uit zichzelf gehaald en dit resulteerde in mooie resultaten:
Zilver – Bo Rook – Senioren dames 2e dan tul
Brons – Daisy Loke – Senioren dames +75 kg sparring
Brons – Daisy Loke – Senioren dames team sparring
Brons – Rens de Rover – Junioren heren team sparring
Brons – Nick van Woggelum – Junioren heren team sparring
Sabum Rory werd gekozen om finales te scheidsrechteren op het gala. Dat is altijd een ontzettende eer!

Voor Nick was het zijn eerste Europees kampioenschap. Nick zei: ” Ik vondt het EK taekwondo echt heel leuk! En natuurlijk ook heel spannend omdat dit mijn eerste EK was. “.
Lees hieronder de ervaring van onze Nick:

De reis naar Sarajevo was echt heel leuk en om met iedereen van het Nederlandse team te reizen en samen overal naar toe te gaan. Ik wist nog niet wat ik kon verwachten van het EK maar de eerste dag na

 de weging zijn we met een klein groepje heel even bij het gebouw gaan kijken waar de zaal in zat. De zaal was heel oud en het leek
verlaten maar toen we de zaal in liepen zagen we heel veel matten en 1 podium. oest op vrijdag 11 oktober individueel sparren ik had  helaas net niet gewonnen dus lag er de eerste ronde uit. Op zaterdagavond kregen we te horen wie er mocht teamsparren en ik zat daar bij!!! Ik was echt heel blij en ik wist dat ik moest gaan knallen omdat ik er met individueelsparren er de 1e ronde uitlag. Op zondagochtend gingen we met het jongensteam opwarmen in de opwarmzaal daar zagen we Italië al staan waar we de 1e ronde tegen moesten. Iede
reen had gespard van het team behalve ik en het stond gelijk spel dus ik moest winnen om naar de volgende ronde te komen en dat deed ik!!! Ik had gewonnen en we mochten naar de volgende ronde! Iedereen was blij maar we waren er nog niet. We moesten tegen Zweden maar daar hoefte ik niet te vechten omdat we al 3-1 voor stonden dus ging onze reserve teamgenoot vechten. dus we
waren door naar de ronde! We moesten in de halve finale tegen Slovenië dat team was echt goed en daar hadden we helaas ook van verloren. Maar we zijn alsnog 3e geworden en ik ben echt heel trots op het team en mezelf!
Ik vondt het EK echt heel erg leuk en natuurlijk helemaal dat ik bij het 1e EK gewoon 3e wordt!! Dat geeft echt een goed gevoel. En ik kan het nogsteeds niet beseffen dat we gewoon 3e van Europa zijn geworden!!!

Geschreven door : Nick van Woggelum 

Weer een mooie ervaring voor iedereen en een gezellige tijd met elkaar als team. Bedankt allemaal!
Het volgende toernooi is het Nederlands kampioenschap. Wij wensen iedereen veel succes in de voorbereidingen.