Sportschool Tim Kool op de European Cup 2019 in Sochi.

Geplaatst op 14-06-2019.

Afgelopen weekend gingen sabum Rory, Boosabum Cody en Boosabum Bo naar de European Cup 2019.
De European Cup werd gehouden in het Olympisch centrum in Sochi. Dat was een enorm gave locatie en wat een avontuur was dat. Lees hieronder meer over de bijzondere en sportieve dagen van sportschool Tim Kool op de European Cup in Sochi.

Donderdag
We vertrokken deze ochtend naar Moscow vanuit Amsterdam. De reis begon al wat later dan gepland aangezien er vertraging was. Dat betekende dat we nog maar 50 minuten hadden voor een overstap in Moskou waarin we onze bagage moesten ophalen, inchecken en naar de gate aan de andere kant van het vliegveld moesten rennen.
Erg ambitieus en werd helaas ook niet gehaald. We kregen een nieuwe vlucht om 19:00 uur. We bleven lachen en gingen het vliegtuig in. Na 1,5 uur opgesloten te hebben gezeten in het vliegtuig kon het vliegtuig helaas niet vertrekken omdat de motor kapot was en werd het vliegtuig met ons erin van de baan gesleept. De volgende poging om te vertrekken…. HELAAS! 2 uur vertraging op de volgende vlucht. Weer 2 uur opgesloten te hebben gezeten in het vliegtuig konden we eindelijk vertrekken. Here we come Sochi!

Vrijdag
Vrijdagochtend vroeg begon het toernooi voor sabum Rory al. Hij was ingedeeld als scheidsrechter op de center ring.
Altijd een enorme eer om op deze toernooien op de center ring te staan.
Cody en Bo hadden in de ochtend de registratie en weging. Het was even zoeken omdat het olympisch centrum erg groot is. Nadat alles prima in orde was hebben zij Sabum Rory aangemoedigd en een beetje sightseeing in Sochi.
In de avond was het tijd voor de opening en WAUW wat een spectaculaire opening. Daarvan hebben wij zeker genoten.

Zaterdag
Sabum Rory kwam deze dag weer in actie op de center ring. Hij heeft verschillende individuele finales gescheidsrechterd en had het enorm naar zijn zin.
In de ochtend kwamen Bo en Cody aan de beurt in het onderdeel tul. Cody verloor helaas zijn ronde tegen een Russische tegenstander uit het Russische team die later de gehele categorie won. Ondertussen was Bo op een ander veld bezig. Na 5 spannende rondes verdedigde zij haar European Cup titel (2017 en 2018). Gefeliciteerd Bo!
Later in de middag kwam Cody in actie op het onderdeel sparring. Helaas verloor hij hier nipt de 2e ronde van een Russische tegenstander. Er is deze dag weer veel geleerd en zagen wij mooie partijen van hoog niveau.

Zondag
Zondag was het tijd voor alle team onderdelen. Sabum Rory had de eer om de senioren heren team sparring finale te scheidsrechteren op de centerring. Altijd een gaaf event om te kijken en wat een sfeer in de zaal! Nadat de European Cup was ” gesloten “, was er nog even tijd voor wat quality time met z’n drieën.

We kijken terug op een gezellig weekend en willen iedereen bedanken voor de geweldige tijd die wij hebben gehad in Rusland. De gastvrijheid, goede organisatie en geweldige tijd!
Als je denkt dat ons avontuur was afgelopen? Nee hoor! We hebben vanuit Moscow 3,5 uur turbulentie gehad EN sabum Rory zijn bagage is niet aangekomen…. OOPS!
Sabum Rory bedankt voor het meegaan met ons naar Sochi. Het was enorm gezellig!

Verslag geschreven door: Bo Rook