Column September (geschreven door Danielle)

Geplaatst op 03-10-2016.

September 2016

De maand september is weer omgevlogen, of dat nu komt omdat we weer in het normale ritme zitten, de mooie nazomer of gewoon dat als je ouder wordt de tijd veel sneller gaat, ik weet het niet maar de maand is alweer om. Als de maand om is, ga ik dus heerlijk op het bankie zitten, de beentjes omhoog en mijn gedachten bij de afgelopen maand.

De maand begon voor sabums Tim en Rory met een sabummenweekend. Ze zeggen altijd dat ze dit weekend gebruiken om met hun collegasabums/vrienden Emiel en Patrick nieuwe trainingstechnieken uit te denken, te leren van elkaar enzenz. Wat ze daadwerkelijk dat weekend doen durf ik niet te zeggen, wel ben ik benieuwd wanneer ze gaan laten zien/horen wat ze dan geleerd hebben! Ben bang dat we daar wederom op moeten wachten na een volgend sabummenweekend!

Verder stonden er deze maand ook nog wat andere activiteiten op het programma. Ik ga er img_2221een paar noemen. Onze Bo werd natuurijk sportvrouw van het jaar in de Krimpenerwaard. Eindelijk de erkenning de ze al jaren verdiend. Goed gedaan Bo.
Forel visser van het jaar kon sabum Rory zich noemen. Op zijn gemakkie ving hij de meeste forellen tijdens een ochtendje vissen. Tevens wist hij ook nog andere objecten aan de haak te slaan, maar of Marco daar nu zo blij mee was! Ik heb gehoord dat deze ochtend zeer geslaagd was en dat er zeker een vervolg gaat komen. Er was ook de grote strandtraining in Hoek van Holland. Een redelijk grote groep van onze sportschool was aanwezig bij deze training georganiseerd door sportschool Oh Do Kwan. Het was ook eindelijk eens een warme strandtraining en zo was de traditionele duik in de zee dit jaar niet zo erg als normaal.

In september begonnen ook weer de landelijke cursussen/trainingen. Zo begeleidde Sabum Rory de scheidsrechterscursussen en gaf Sabum Tim een deel van de training van de landelijke selectie. Aan beide onderdelen deden ook een aantal leden van onze sportschool mee. Zo gaan er straks weer een aantal nieuwe scheidsrechters te bewonderen zijn en gaan we kijken of onze sportschool wederom hofleverancier van de Nederlandse selectie kan worden.

Het spannendste deze maand was wel voor onze jeugd. TAEKWON DO KAMP!!!!!!!

Ik vraag me dan ook altijd af, voor wie is het spannender, voor de ouder of het kind. Nu zullen sommige ouders het heerlijk vinden om even een weekend kindloos te zijn, anderen zullen het ook wel spannen
de en niets aan vinden. Gelukkig zijn de kinderen over het algemeen erg makkelijk en zal het allemaal wel goed komen, nu volgens mij is het ook helemaal goed gekomen. Waar het weekend al goed mee begon was het weer! Wat een geluk was dat.

De sportschool in Schiedam werd omgetoverd tot kamplokatie en dat zag er erg gezellig uit. 14479772_1159904617409649_6381338698354875639_nNu moet ik he

t natuurlijk ook alleen van de foto´s hebben, maar wat was het leuk. Ik zag alleen maar blijde gezichten. Wat ik ook weer zo leuk vond is dat er altijd weer vrijwilligers zijn om een activiteit te begeleiden. Zo werd zelfs de gehele wedstrijdgroep op zondag ingevlogen en zij gaven de kinderen verschillende workshops taekwon do.

Er werd niet
allen aan Taekwon-Do gedaan en waren natuurlijk ook andere spelletjes. Zo was er ook het spel de jongens tegen de meisjes. Op zich gewoon een leuk spel zou je zeggen, nu heb ik me lat
en
vertellen dat dit spel heel pijnlijk kan zijn en dan pijnlijk voor je ego. Want hoe zou jij je voelen als de vraag werd gesteld `Hoe lang bestaat de sportschool van Sabum Tim` en het antwoord komt na lang nadenken en zwaar overleg van de jongens 35 jaar……..tja………………..Sabum Tim……….

Verder is het bij de leden en bezoekers van de sportschool ook opgevallen dat we het een aantal weken zonder onze vaste barman Cleem moeten doen. Cleem is met succes geopereerd en moet het eventjes rustig aan doen. Het kan dus een keertje voorkomen de komende weken dat de bar dicht is, ondanks alle hulp zijn niet alle uren op te vullen dus uw begrip hiervoor. Tegen Cleem zeg ik, lekker herstellen, we missen je wel en neem je tijd!

Op naar oktober, een maand van The Battle en de World Cup in Hongarije en uiteraard keihard trainen want voor je het weet is het november en staan de Nederlandse kampioenschappen voor de deur!