Column November (Danielle)

Geplaatst op 02-12-2015.

November 2015

Ik weet niet of het ligt aan ouder worden of dat het gewoon zo is, maar wat vliegt de tijd. Zo schreef ik nog een stuk over de maand oktober en nu moet ik mijn hersenen alweer laten gaan over november. Zo lijken dingen alweer een eeuwigheid geleden en zo als de dag van gisteren.

November was weer een drukke maand met leuke dingen op de agenda. De maand begon met de jaarlijkse sportschooluitjes. Voor de kleintjes werd dat kidsplayground en voor de grotere Planet jump. Beide uitjes werden druk bezocht en het is altijd leuk om elkaar eens in een andere setting te zien en mee te maken dan op de sportschool. Ik heb van horen zeggen dat het erg gezellig was en dat zo’n uitje met kleintjes voor Boosabum Bo een reden is om nog even niet te denken aan zelf kinderen krijgen.

Ook stonden de Nederlandse kampioenschappen op het programma. Dit jaar in Middelburg gehouden, leuk Middelburg maar het betekende wel heel vroeg opstaan en een aardig stuk rijden. Toch ging er een hele grote groep van de sportschool mee. Sommige beleefden hun eerste NK en voor anderen was het al gesneden koek. De zaal was prettig en je had een goed overzicht op alle velden. Leuk was om te zien dat ITF Nederland nieuwe banners heeft voor de aankeding van de mastertoernooien en dat o.a. Boosabums Daphne en Sam hierop te zien zijn. Er werden goede prestaties geleverd, resulterend in 10 Nederlands kampioenen. Ook werden er nog vele zilveren en bronzen medailles binnengesleept. Een topdag dus voor de sportschool. Ook voor Sabum Rory werd het een drukke dag want die heeft ervaren wat het was om “vliegende keep” te zijn, dacht hij hoofdscheidsrechter te zijn maar wij zagen hem rennen van hot naar her en zo was hij matter, hoeker, scheids en dan ook nog bij praktisch alle onderdelen, zwaar dagje voor de Sabum! Ondanks dat het een mooi toernooi was, vind ik het toch wel jammer dat er maar zo weinig deelnemers waren. Volgens mij heeft de ITF over de 3000 leden en als er dan maar 241 meedoen vraag ik me af waar dat dan aan ligt!

November is ook een maand waar jaarlijks erg naar uitgekeken wordt door een aantal want in deze 12243523_10153727283334591_50464439533558880_n-2maand staat ook Ierland op het programma. Al jaren gaat een grote club van de sportschool naar Ierland. Eerst altijd naar Cork, maar sinds vorig jaar naar Limerick om de Open Ierse bij te wonen. Op vrijdagochtend ontmoeten de 21 van onze sportschool en 2 gasten van een andere sportschool elkaar op Schiphol. Voor Sabum Tim altijd een spannend moment! Is hij normaal altijd zeker van zijn zaak, op het moment van inchecken krijgt hij toch altijd een beetje de bibbers. Is het allemaal weer goed gegaan en zijn alle namen goed doorgekomen. Het leek even fout te gaan bij Lisa, maar hulde Tim dat lag niet aan jou maar aan het systeem. We konden dus allemaal mee, zonder extra kosten. Na het inchecken volgen er nog 2 spannende momenten voor de Sabum en dat is bij de balie van de autoverhuur en bij het hotel, maar ook dat prima geregeld. Nu we naar Limerick gaan moet er eerst een aardig stukje gereden worden. Het blijft toch wel wennen om aan de andere kant te rijden, maar het ging de chauffeurs goed af. Ook is het voor een enkeling moeilijk te begrijpen wat nu een snelweg in Ierland is. Het werd weer een gezellige rit, waarin weer als vanouds keihard gezongen werd. Het blijft alleen jammer dat de Sabums mijn muziekkeuze niet kunnen waarderen.

Bij aankomst in het hotel bleek dat we wederom allemaal op dezelfde gang lagen en het eerste wat er dan ook gedaan werd is naar de Aldi om daar boodschappen te doen. Hierna was het tijd om even lekker te relaxen en wat te kletsen met elkaar. De jongeren (als ik kinderen zeg, zullen ze dat niet leuk vinden) hadden al snel een kamer gevonden en de ouderen ook. Het leek wel of ik bij een tent op een jongerencamping in Renesse was beland ipv op de hotelkamer van Rob en Cindy. Zijn het op de camping waar kratten worden gestapeld, hier stond een mooie piramide van blikjes! Helemaal het toppunt was dat er zelfs nog een systeem inzat, ster naar voren betekende: leeg blik!

Hierna de stad in om lekker te gaan eten bij de Italiaan. De dame van de bediening keek alleen wat bedenkelijk bij het afrekenen omdat we dat apart wilden doen, maar verder was het heerlijk. Gelukkig was Gerard er weer bij en dat betekende dus ook dat de laatste die moest betalen een iets hogere rekening had omdat Gerard weer eens iets was vergeten om af te rekenen!

De zaterdag en zondag moest er gesport worden. Ook nu gold dat het voor sommige een eerste ervaring was (in het buitenland) en dat anderen er al ervaring mee hadden. Helaas wist niet iedereen in de prijzen te vallen, maar de ervaring pakt niemand van je af!  10 medailles gingen mee naar huis.

Zondagavond is altijd een avond om lekker los te gaan, de prestaties zijn geleverd en iederen kan dan heerlijk relaxen na 2 dagen van spanning en zenuwen. Wederom lekker gegeten (nu wel alles goed met betalen!) en daarna op de kamer van Bas en Jacqueline nog een borreltje doen. Het enige wat ik over deze avond ga zeggen is dat het een hele gezellige avond was en dat we verschrikkelijk gelachen hebben. Onder het mom van Every things wat happens in Limerick, stays in Limerick laten we het hier maar bij!

Maandag is het dan weer tijd om naar huis te gaan. Uiteraard moet er eerst nog geshopt worden in Cork, want we kunnen niet naar huis zonder de Penny’s te hebben bezocht. Parkeerplek is altijd een crime in Cork, dacht Sabum Tim een andere garage dan vorig jaar te hebben gevonden, helaas het bleek dezelfde te zijn. Gelukkig hadden we nu op de eerste verdieping een plekje en hoefden we niet de hele garage door met in je achterhoofd of we overal onderdoor passen. Wel een heerlijk moment, want de Sabum houdt dan lekker zijn mond dicht tijdens het rijden!

IMG_5484De maand werd afgesloten met de open Taekyon. Een toernooi van de andere bond, maar dat weerhield er een aantal mensen niet van om deel te nemen. Weer een aantal prijzen en wat ervaringen voor in de rugzak. Ook werd er uiteraard stilgestaan bij Sinterklaas en Zwarte Piet, ditmaal niet met de Sint die op bezoek kwam, maar met een speciale sint en pietentraining. Gezien de foto’s van Marco was ook dit een succes.

Volgende maand is alweer de laatste van het jaar. Een ieder weet ook dat het dan weer examentijd is. Bijten Sabum Tim en Sabum Rory het spits af met hun examen en is de rest een week later aan de beurt! Voor iedereen veel succes toegewenst!

 

Willen jullie nog meer foto’s bekijken van alle activiteiten/evenementen?
Kijk dan op de website van onze fotograaf: http://marco-fotografie.jouwweb.nl of onze Facebook pagina.