Column Juli (Danielle)

Geplaatst op 17-08-2015.

Column Juli

Juli en augustus zijn nou niet de maanden die vol staan van de activiteiten.
Alle examens en herexamens zijn achter de rug, trainingen worden minder bezocht en bijna iedereen staat al met 1 been in zijn of haar vakantie.

Toch begon de maand wel met een activiteit en wel een demo op het wijkparkfeest in Pijnacker.
Het was dat weekend bloed verziekend heet maar de vele  leerlingen die er waren lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gaven een mooie demo weg, flyerden en vertelden aan de kraam geïnteresseerden hoe leuk Tae Kwon Do is.
Timmy de Tijger bleef die dag wel in de doos, want dat wilde Sabum Tim Raymond niet aandoen.
Het was echt te heet voor dat pak!

In dat zelfde weekend zijn Sabum Rory en Roy nog naar een seminar in Luxemburg geweest.
Samen met Sabum Patrick van sportschool Jungshin Kwan en Adam uit Engeland hebben zij zich weer laten bijscholen (voor zover dat nodig is) op het gebied van tul. Toch blijft het prettig dat leraren deelnemen aan dit soort seminars, alles wat zij weer opsteken kan tijdens trainingen worden doorgegeven en daar wordt dus niemand slechter van.

Ook werden de vrijwilligers dat weekend bedankt voor weer een jaar inzet.
Sabum Tim had zijn uiterste best gedaan en heerlijk gekookt voor deze vrijwilligers.
Alleen hiervoor denk ik al dat deze vrijwilligers er weer een jaar tegenaan plakken en zich
blijven inzetten voor de sportschool.

In de maand juli wordt er halverwege ook weer gestart met het vakantierooster. Toch is het stiekem wel lekker dat je niet 4 keer per week (in ons geval) naar Delft moet rijden, maar maar 2 keer.
Toch blijf ik het ook lastig vinden want in die weken ben ik ook de dagen van de week kwijt.
Oja Sam moet trainen en ook nog eens een uur eerder. Shit eerder eten en kijken hoe het met de files gesteld is endan nog het ergste heeft ze lekker getraind en zitten we weer thuis op de bank dan denk je al gauw dat de week weer doormidden is en dus bijna weekend, maar nee blijkt het dus pas dinsdag te zijn! Denk dat ik niet de enige ben die er last van heb!

Leuk aan het vakantierooster is dat leden vanuit Pijnacker nu ook in Delft trainen en dat je dus ook weer eens andere gezichten ziet. Het heeft zo zijn voordelen dat dat gebeurd want anders kunnen mensen op de tribunes  bij wedstrijden nog weleens appelig naar elkaar kijken als blijkt dat hun kinderen dezelfde sportschool vertegenwoordigen.

Je ziet ook dat vakantiegangers het trainen of koffie drinken aan de bar wel gemist hebben als ze terug komen. De vakantiekilo’s moeten er weer af worden getraind en dat valt niet altijd mee. Hebben de ouderen onder ons dan last van hele erge spierpijn zo willen de jongeren nog weleens iets te enthousiast worden. Tja dan is het lastig dat je niet in de sportschool aan het trainen bent maar lekker buiten in het Delfste Hout. Als buiten de beentjes harder gaan dan de rest van het lichaam dan moet je dat bekopen met een zeer harde ondergrond en Kiki heeft ervaren dat dat niet echt prettig is. Wel goed van haar dat ze ondanks haar openliggende been toch door heeft getraind!

De maand augustus zal door mij niet in zijn geheel gevolgd gaan worden, daar wij van onze vakantie gaan genieten. Mochten er bijzonderheden gebeuren tijdens mijn afwezigheid dan hoor ik dat graag!
Oja, ik verwacht ook nog veel vakantie foto’s voor de fotowedstrijd, succes allemaal en win!

Fijne vakantie.