Aanpassing 3 staps (junioren/senioren)

Geplaatst op 02-09-2019.

Aanpassing 3 staps (junioren/senioren)

In het nieuwe seizoen is er een kleine aanpassing in de 3 staps voor onze junioren/senioren. 
Ieder half jaar vergaderen de hoofdleraren over het reilen en zeilen van Sportschool Tim Kool. Een van de punten die op de afgelopen vergaderingen naar voren is gekomen is het onderdeel 3-staps sparring, en hoe de huidige 3-staps sparring serie 1 onvoldoende aansluit op het curriculum.

Een belangrijk onderdeel (misschien wel het belangrijkste onderdeel) van 3-staps sparring is het begrijpen van afstanden, en het daarbij behorende meten van afstanden. Er zijn 4 verschillende metingen mogelijk (zie onder), maar de huidige 3-staps sparring serie 1 gebruikt maar 2 van deze metingen. Dit betekent dat jullie als leerlingen niet alles leren wat noodzakelijk is voor een eventueel uiteindelijk danexamen. Om deze reden hebben we besloten een 3-staps sparring serie 2 te ontwikkelen.

De nieuwe 3-staps sparring serie 2 gebruikt alle 4 de mogelijke metingen, en laat ook het gebruik van traptechnieken terugkomen in de vorm van 3-staps sparring. Ondanks dat dit betekent dat jullie een nieuwe serie moeten leren, denken we dat jullie door het leren van deze nieuwe serie een betere aansluiting krijgen op een uiteindelijk danexamen.

We hebben besloten deze nieuwe serie 3-staps sparring op de volgende manier in te passen in het huidige examen curriculum. Alle jeugdleden leren nog steeds de 3-staps sparring serie 1, en hoeven deze nieuwe serie niet te leren. Zodra een leerling doorstroomt naar de junioren / senioren groep, moet deze de nieuwe 3-staps sparring serie 2 leren, en eventueel demonstreren op het kupexamen als deze nog steeds een exameneis is.

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik deze graag! Schiet mij even aan op de sportschool, of neem contact met mij op via rory.de.vries@sportschool-timkool.nl.

Download hier de 3 staps (serie 2) voor in jouw syllabus:

https://www.sportschool-timkool.nl/wp-content/uploads/sites/6/2019/09/190714-3staps-sparring-nieuw.pdf