1x GOUD en 3x BRONS op de wereld kampioenschappen Taekwon-Do

Geplaatst op 14-05-2019.

Wereldkampioenschappen Duitsland – Inzell 
2 weken geleden kwam ons team terug van de Wereld kampioenschappen Taekwon-Do in Inzell.
Cody, Daphne, Rens, Sam, Lisa, Daisy en Bo hadden deelgenomen aan het grootste toernooi binnen onze Taekwon-Do ITF! Sabum Tim ging mee als bondstrainer van het Nederlands team en sabum Rory was weer uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen als scheidsrechter.

Dinsdag: 
Dinsdag was het tijd voor de weging en de laatste training voordat het toernooi begon met het gehele team. Al onze deelnemers waren netjes op gewicht, hebben nog even lekker getraind en was het tijd om nog even te relaxen voordat de eerste dag begon.

Woensdag: 
Deze dag stond in het teken van tul voor Bo, Cody, Daphne, Sam en Rens. Dat werd een drukke dag voor sabum Tim als coach!
Daphne & Rens kwamen als eerst in actie deze ochtend maar helaas verloren zij hun ronde tegen Polen en Argentinië. Ondertussen waren Bo, Cody en Sam ook bezig met hun partijen. Met mooie tul partijen wisten zij het tot de kwartfinale te schoppen. Helaas werden deze nipt verloren en stopte het avontuur voor deze keer daar.
De dag werd afgesloten met de senioren dames team tul (Bo, Lisanne, Maartje, Shannon, Tessa en Sam Delrock) die uitkwamen tegen een ervaren team tul team uit nieuw Zeeland. Deze werd nipt verloren 2-3. Dit beloofd veel voor de toekomst. Ondanks deze dag niet resulteerde in medailles voor sportschool Tim Kool zijn wij erg trots! Binnen het Nederlands team werd er een mooie bronzen medaille behaald door Tessa. Van harte gefeliciteerd!
Sabum Rory is ingedeeld op DE center ring om zijn mooie scheidsrechters moves te laten zien.

Donderdag:
Deze dag kwamen Daisy en Rens in actie met sparring. Mooie partijen werden er laten zien en werd er gevochten voor wat zij waard zijn. Na een spannende partij verloor Rens helaas van Noorwegen & wist Daisy tot de kwartfinale te komen in haar categorie. Er zijn weer mooie stappen gemaakt!
Er is een goede sfeer waarin het hele team samenwerkt en elkaar aanmoedigt. Supporters die ons onvoorwaardelijk steunen en coaches die er alles aandoen het beste uit de deelnemers te halen.

Vrijdag:
Weer met een fris gevoel werd iedereen wakker. Vandaag kwamen Cody en Lisa in actie op het onderdeel sparring.  De ene na de andere partijen werden gewonnen. Iedereen op de tribune hielt hun adem in… ze stonden in de kwartfinale!! Nog 1 partij en ze waren gegarandeerd van een medaille.
Lisa stond tegen Duitsland en Cody tegen Wit-Rusland…. Ze stonden voor na de 1e ronde….
Nu een kwestie van volhouden en vasthouden in ronde 2 en dat deden ze!!!! De kwart finale werd gewonnen. Dit betekend al verzekerd van Brons maar voor ons begon het avontuur hier pas!

Zaterdag:
Deze dag deden onze deelnemers weer mee aan veel onderdelen. Team breken, team sparring en de halve finales van onze leden Lisa en Cody. De dag begon met alle halve finales. Lisa begon met haar halve finale tegen Nieuw-Zeeland. Wat was dat spannend! Na een verlenging trok ze de partij naar haar toe en ging Lisa door naar de Finale waar Argentinië stond te wachten. Snel rende de supporters en teamgenoten naar het andere veld want daar stond Cody klaar om tegen de top favoriet uit Amerika te sparren. Een goed plan gemaakt waarin Cody zich goed heeft gehouden maar helaas ging Amerika met de winst ervan door. Een bronze medaille met gouden randje voor Cody. Na jaren van hard werken in één van de beste senioren

heren poules -63kg BRONS! Snel renden de teamgenoten en supporters naar het veld van Lisa. Tijd voor de finale!
Lisa ging er helemaal voor! We stonden voor, voor, voor en voor.. tot de laatste 2 seconde er nog een techniek door de Argentijnse werd gemaakt. GELIJKSPEL! Zelfs het publiek begon te zweten…
Lisa gaf niet op en kwam in de verlenging alleen maar sterker terug. De Argentijnse had geen inbreng en JAAAA! Lisa v/d Wijngaart WERELD KAMPIOEN SPARRING -60KG!!!!!!!!! Een droom die uitkwam. Ze sprong om sabum Tim zijn nek en rende naar familie, teamgenoten en supporters

waarbij ook Lisa (die niet vaak emotie toont) een traantje van geluk weg piekte! Niet alleen Lisa, maar het team hielt het niet droog!
Snel moest iedereen verkleden want het onderdeel team sparren kwam aanbod.
Cody deed mee in het senioren heren team met andere deelnemers van de Nederlandse selectie. Eenlastige loting hadden de mannen want de eerste ronde namen ze het op tegen Rusland. Hele grote Russen…. ons Nederlands team is daarin tegen erg klein en licht. Ze vochten voor wat ze waard waren en maakte mooie punten maar helaas was dit niet genoeg. Ondertussen waren onze junioren dames aan het sparren met Lisa en Sam van onze sportschool in het team. Ze versloegen Engeland in de eerste ronde en kwamen daarna tegen Rusland. Ze moesten even een extra level omhoog en dat deden ze! Ze wonnen met mooie partijen van Rusland. In de halve finale stond Slovenië te wachten. Het ging erg gelijk op in de eerste rondes maar helaas verloor Nederland nipt van Slovenië die later Wereld kampioen werden.
Een mooi resultaat, goede teamsfeer en we hebben genoten!
De senioren dames moesten ook nog team breken. Daisy deed mee in het senioren dames breek team voor de rondwaarde schop. De dagen ervoor bleek wel hoe dik de planken waren want bijna niemand kwam door de planken heen…..  Liza Mauritz vloog met de slag door de planken heen. Een mooi begin!!
Romy en Daisy schopte zo hard als ze konden tegen de plank aan maar er kwam helaas geen beweging in.

De dag werd afgesloten met de mooie openingsceremonie waarin o.a. ons volkslied werd gezongen.
Ook kreeg Sabum Rory een erkenning uitgereikt voor zijn excellente bijdrage aan internationale toernooien als scheidsrechter. Een kleine selectie van scheidsrechters die de afgelopen 10 jaar actief waren heeft deze onderscheiding ontvangen. Een mooie erkenning voor het harde werk wat Sabum Rory afgelopen jaren voor de ITF heeft verricht. Wij zijn natuurlijk onwijs trots op hem. Van Harte gefeliciteerd sabum!!!

Wij willen de sabums onwijs bedanken voor alle tijd die zij in onze trainingen besteden en aan onze vooruitgang. Danielle had daarom allemaal foto’s bij elkaar gezocht en de sabums een mooi schilderij gegeven met alle mooie momenten van het WK 2019.

Op naar het volgende toernooi. De Holland Cup! Ben jij erbij? 25-26 Mei 2019 in de Viergang – Pijnacker.