Taekwon-Do Kubz

Met sporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Bij Sportschool Tim Kool kun je al terecht vanaf 3 jaar. Eén van de sporten die we aanbieden is een sport waarbij kinderen leren hoe zij zichzelf het beste kunnen verdedigen, voeding, communicatie vaardigheden en nog veel meer. Deze sport heet de Taekwon-Do Kubz. Deze les is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Taekwon-Do Kubz is geen kinder vechtsport, maar een martial arts.

Taekwon-Do Kubz

Sport is belangrijk voor iedereen, maar waar kunnen kinderen van 3 jaar al terecht? Vaak wordt een bestaande sport voor kinderen eenvoudiger gemaakt. Vervolgens er wordt een leuke naam aangehangen en dat is het. Of deze kinderen lichamelijk of geestelijk al toe zijn aan dit niveau wordt verder niet onderzocht. Taekwon-Do Kubz is een speciaal programma dat is ontwikkeld voor de leeftijdscategorie van 3-6 jaar gebaseerd op het Taekwon-Do. Het is daarom dus geen kinder vechtsport, maar een martial arts.

Taekwon-Do Kubz is het kindje van Taekwon-Do master Hutton (Schotland) VIII dan. De bedoeling is om het zelfvertrouwen van de jongsten uit de groep te ontwikkelen en hun communicatievaardigheden te verbeteren. Met het ontwikkelen van de cursus is er nauw samengewerkt met professionals uit de kinderpsychologie, kinderbescherming, kinderfitness en kinderdiëtisten. Op deze manier is Taekwon-Do Kubz een verantwoorde, leuke, leerzame sport voor kinderen geworden.

Taekwon-Do Kubz werkt met de ‘magic triangle’ zoals hieronder te zien is.

magic_triangle

Wat is Taekwon-Do Kubz precies?

Kinderen ontwikkelen hun karaktertrekken en persoonlijkheid tijdens hun derde/vierde levensjaar. Deze eigenschappen zullen zij voor de rest van hun leven bij zich blijven houden. In deze jaren is het dus erg belangrijk om kinderen goede normen en waarden aan te leren, zodat zij hier voor de rest van hun leven baat bij hebben.

Taekwon-Do Kubz plaatst kinderen elke keer in een creatieve, denkbeeldige (maar veilige) wereld waar zij door middel van avontuur, spelletjes en rollenspellen direct in contact worden gebracht met de hedendaagse gevaren. Op deze manier leren de kinderen het belang van moraal en zelfstandig denken via de vijf tenets van Taekwon-Do (hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en onoverwinnelijke geest). Tevens wordt het wederzijds respect meegegeven. Dat is wat deze sport voor kinderen voortbrengt. Ondanks de kinder al leren schoppen en slaan is Taekwon-Do Kubz geen kinder vechtsport.

Beloningssysteem

De Taekwon-Do Kubz leerlingen hebben een boekje waarin wordt bijgehouden door de ouders, Taekwon-Do Kubz instructeurs en de  school leraren hoe de leerlingen het doen. Hierbij stopt de training niet als ze de sportschool uit gaan, maar gaat het thuis en op school ook door. Als ze het goed doen kunnen zij nieuwe badges en sterpen verdienen. Het beloningssysteem zorgt ervoor dat de “Kubz” enthousiast blijven en willen blijven leren.

Nadat de Taekwon-Do Kubz hun volledige cursus af hebben gerond zijn ze klaargestoomd om met de jeugdgroep van het Taekwon-Do mee te doen. Zij zullen niet helemaal opnieuw beginnen, maar al een gele streep in het Taekwon-Do hebben behaald. Daar kunnen zij weer verder groeien in de mooie sport voor kinderen Taekwon-Do met de perfecte basis!

Op zoek naar een sport voor kinderen waarbij ze allerlei levensvaardigheden aanleren, maar wat geen kinder vechtsport is? Probeer nu Taekwon-Do Kubz en vraag snel een proefles aan!