Taekwon-Do Kubz

Klik op het onderstaande snelmenu om direct naar de onderwerpen te gaan
Wat is Taekwon-Do Kubz precies?
Gratis proeflessen aanvragen
Roosters per locatie
TKD Kubz tarieven

 

 

 

 

Wat is Taekwon-Do Kubz precies?

Met sporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Bij Sportschool Tim Kool kun je al terecht vanaf 3 jaar. Eén van de sporten die we aanbieden is een sport waarbij kinderen leren hoe zij zichzelf het beste kunnen verdedigen, voeding, communicatie vaardigheden en nog veel meer. Deze sport heet de Taekwon-Do Kubz. Deze les is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Taekwon-Do Kubz is geen kinder vechtsport, maar een martial arts.

Sport is belangrijk voor iedereen, maar waar kunnen kinderen van 3 jaar al terecht? Vaak wordt een bestaande sport voor kinderen eenvoudiger gemaakt. Vervolgens er wordt een leuke naam aangehangen en dat is het. Of deze kinderen lichamelijk of geestelijk al toe zijn aan dit niveau wordt verder niet onderzocht. Taekwon-Do Kubz (ook wel TKD Kubz genoemd is een speciaal programma dat is ontwikkeld voor de leeftijdscategorie van 3-6 jaar gebaseerd op het Taekwon-Do. Het is daarom dus geen kinder vechtsport, maar een martial arts.

Taekwon-Do Kubz is het kindje van Taekwon-Do master Hutton (Schotland) VIII dan. De bedoeling is om het zelfvertrouwen van de jongsten uit de groep te ontwikkelen en hun communicatievaardigheden te verbeteren. Met het ontwikkelen van de cursus is er nauw samengewerkt met professionals uit de kinderpsychologie, kinderbescherming, kinderfitness en kinderdiëtisten. Op deze manier is Taekwon-Do Kubz een verantwoorde, leuke, leerzame sport voor kinderen geworden.

Taekwon-Do Kubz werkt met de ‘magic triangle’ zoals hieronder te zien is.

magic_triangle

Kinderen ontwikkelen hun karaktertrekken en persoonlijkheid tijdens hun derde/vierde levensjaar. Deze eigenschappen zullen zij voor de rest van hun leven bij zich blijven houden. In deze jaren is het dus erg belangrijk om kinderen goede normen en waarden aan te leren, zodat zij hier voor de rest van hun leven baat bij hebben.

Taekwon-Do Kubz plaatst kinderen elke keer in een creatieve, denkbeeldige (maar veilige) wereld waar zij door middel van avontuur, spelletjes en rollenspellen direct in contact worden gebracht met de hedendaagse gevaren. Op deze manier leren de kinderen het belang van moraal en zelfstandig denken via de vijf tenets van Taekwon-Do (hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en onoverwinnelijke geest). Tevens wordt het wederzijds respect meegegeven. Dat is wat deze sport voor kinderen voortbrengt. Ondanks de kinder al leren schoppen en slaan is Taekwon-Do Kubz geen kinder vechtsport.

Beloningssysteem

De Taekwon-Do Kubz leerlingen hebben een boekje waarin wordt bijgehouden door de ouders, Taekwon-Do Kubz instructeurs en de  school leraren hoe de leerlingen het doen. Hierbij stopt de training niet als ze de sportschool uit gaan, maar gaat het thuis en op school ook door. Als ze het goed doen kunnen zij nieuwe badges en sterpen verdienen. Het beloningssysteem zorgt ervoor dat de “Kubz” enthousiast blijven en willen blijven leren.

TKD Kubz dag

Onze Taekwon-Do Kubz hebben ook een soort examen genoemd de Kubz dag. Dit is op een zaterdag waarbij meerdere groepen worden samengevoegd en alle ouders, vrienden en familie mogen komen kijken. Alleen de Kubz met genoeg aanwezigheidstempels mogen krijgen een inschrijfformulier.

De Kubz zullen daarna de diverse vaardigheden demonstreren die voor hun nieuwe streep van belang zijn. Uiteraard krijgen ze ook wat gezonds tussendoor en krijgen ze allemaal aan het einde hun streep, badge en diploma’s.

Zo leren de Kubz dat ze examen moeten doen voordat ze verder kunnen. Net zoals het echte leven.

Doorstromen

Nadat de Taekwon-Do Kubz hun volledige cursus af hebben gerond zijn ze klaargestoomd om met de jeugdgroep van het Taekwon-Do mee te doen. Daar kunnen zij weer verder groeien in de mooie sport voor kinderen Taekwon-Do met de perfecte basis!

Op zoek naar een sport voor kinderen waarbij ze allerlei levensvaardigheden aanleren, maar wat geen kinder vechtsport is? Probeer nu Taekwon-Do Kubz en vraag snel een proefles aan!

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

 

 

 

 

 

Gratis proeflessen aanvragen

Gratis 2 proeflessen aanvragen gaat heel simpel bij ons. Kijk naar het rooster en bepaal welke les welke locatie (Delft/Pijnacker/Schiedam) het beste uitkomt. Vervolgens kunt u contact opnemen met ons via 06-37 39 57 82 of neem hieronder contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen dan samen met u zo spoedig mogelijk de gratis proeflessen inplannen.

Contactformulier

Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

 

 

 

 

 

Roosters per locatie

De Taekwon-Do Kubz worden op onze locaties Delft, Schiedam en Pijnacker gegeven. Hieronder kunt u zien op welke dagen en tijden de lessen worden gegeven.

 

Lokatie Delft

Postadres:
Sportschool Tim Kool
Van Lodensteynstraat 114
2612 SK DELFT

Bezoekadres
Sportschool Tim Kool Delft
Van Lodensteynstraat 114
2612 SK DELFT

 

Lokatie Schiedam

Bezoekersadres
Sportschool Tim Kool Schiedam
Stadhouderslaan 26B
3116 HP  SCHIEDAM

 

Lokatie Pijnacker

Trainingsadres
Sporthal “het Baken”
Het Baken 2
2641 JN  PIJNACKER

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

 

 

 

 

 

Tarieven

Bij Sportschool Tim Kool kunt u zelf uitkiezen hoe vaak er getraind kan worden en per welk termijn er betaald kan worden. Hieronder vindt u alle informatie over de tarieven en termijnen voor de Taekwon-Do Kubz.

Klik hier om weer naar boven te gaan