Taekwon-Do Kubz

Sport is belangrijk voor iedereen, maar waar kunnen kinderen van 3 jaar al terecht? Vaak worden bestaande sporten voor deze doelgroep eenvoudiger gemaakt. Vervolgens er wordt een leuke naam aangehangen en dat is het. Of deze kinderen lichamelijk of geestelijk al toe zijn aan dit niveau wordt verder niet onderzocht. Taekwon-Do Kubz is een speciaal programma dat is ontwikkeld voor de leeftijdscategorie van 3-6 jaar gebaseerd op het Taekwon-Do.

Taekwon-Do Kubz is het kindje van Taekwon-Do master Hutton (Schotland). De bedoeling is om het zelfvertrouwen van de jongsten uit de groep te ontwikkelen en hun communicatie vaardigheden te verbeteren. Met het ontwikkelen van de cursus is er nauw samengewerkt met professionals uit de kinderpsychologie, kinderbescherming, kinderfitness en kinderdiëtisten. Op deze manier is Taekwon-Do Kubz een verantwoorde, leuke, leerzame cursus geworden.

Taekwon-Do Kubz werkt met de ‘magic triangle’ zoals hieronder te zien is.

magic_triangle

Wat is Taekwon-Do Kubz precies?

Kinderen ontwikkelen hun karaktertrekken en persoonlijkheid tijdens hun derde/vierde levensjaar. Deze eigenschappen zullen zij voor de rest van hun leven bij zich blijven houden. In deze jaren is het dus erg belangrijk om kinderen goede normen en waarden aan te leren, zodat zij hier voor de rest van hun leven baat bij hebben.

Taekwon-Do Kubz plaatst kinderen elke keer in een creatieve, denkbeeldige (maar veilige) wereld waar zij d.m.v. van avontuur, spelletjes en rollen spellen direct in contact worden gebracht met de hedendaagse gevaren. Op deze manier leren de kinderen het belang van moraal en zelfstandig denken via de vijf tenets van Taekwon-Do (hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en onoverwinnelijke geest). Tevens wordt het wederzijds respect, wat deze martial art voortbrengt, meegegeven.

De Taekwon-Do Kubz hebben ook een boekje waarin wordt bijgehouden door de ouders, Taekwon-Do Kubz instructeurs en de  school leraren hoe de Kubz het doen. Hierbij stopt de training niet als ze de sportschool uit gaan, maar gaat het thuis en op school ook door. Als de Kubz het goed doen kunnen zij nieuwe badges en sterpen verdienen. Het beloningssysteem zorgt ervoor dat de Kubz enthousiast blijven en willen blijven leren.

Na dat de Taekwon-Do Kubz hun volledige cursus af hebben gerond zijn ze klaar gestoomd om met de jeugd groep van het Taekwon-Do mee te doen. Zij zullen niet helemaal opnieuw beginnen, maar al een gele streep in het Taekwon-Do hebben behaald. Daar kunnen zij weer verder groeien in de mooie martial art Taekwon-Do met de perfecte basis!