Kickboksen

Wil je graag Kickboksen in Delft? Dan ben je van harte welkom bij Sportschool Tim Kool. We bieden de sport in drie variaties aan. Een ideale sport voor mensen die het thaiboksen/muay thaiboksen te hard vinden.

3 variaties

Vaak wordt Kickboksen verward met Thaiboksen/Muay Thaiboksen. Bij onze sportschool gaat het er anders aan toe. Bij wedstrijden gaat het bijvoorbeeld niet om de knock out, maar om het scoren van punten. Acties zoals doorstoten en doortrappen zijn dus verboden. Doordat er bij het kickboksen in Delft bij onze sportschool gebruik wordt gemaakt van snelle technieken is de sport veel dynamischer en strategischer. Bij Sportschool Tim Kool hanteren we drie variaties: het semi-contact, het light-contact en kick light.

  • Het semi-contact (point fighting): Het is de bedoeling te scoren door trap- en stoottechnieken. Een trap op het hoofd is twee punten waard, een gesprongen trap naar het hoofd drie punten, een trap naar het lichaam een punt en een gesprongen trap naar het lichaam twee punten. Elke stoot is een punt waard. Telkens als er een punt behaald wordt, wordt de wedstrijd stilgelegd.
  • Het light-contact & kick light (continuous): Er worden punten behaald door middel van trappen en stoten. Er wordt continu doorgevochten tot de vooropgestelde tijd en het aantal rondes voorbij is. De wedstrijd wordt slechts af en toe stilgelegd wanneer er een foute techniek plaatsvindt. Hiervoor wordt dan een waarschuwing of minpunt gegeven. De winnaar is degene met het meeste aantal punten aan het einde van het gevecht. Het verschil tussen light-contact & kick-light is dat bij kick-light low-kicks toegestaan zijn en het contact wat steviger is. Ook is de kleding iets anders.

Naast dat je leert hoe je moet trappen en stoten komen bij het kickboksen in Delft ook mentaliteit, conditie, discipline en doorzettingsvermogen aan bod.

Voor wie is kickboksen in Delft geschikt?

Kickboksen in Delft is voor iedereen vanaf 14 jaar die een snelle dynamische vechtsport wil leren zonder het afleggen van examens zoals bij de meer traditionele martial arts. Zowel de recreanten als wedstrijdsporters kunnen meedoen. Bij Sportschool Tim Kool is er genoeg ervaring aanwezig, op zowel Taekwon-Do als kick- en thaiboks gebied. Hierdoor kan er op hoog niveau lesgegeven worden en er voor gezorgd worden dat het beste in jezelf naar boven komt. Bij zowel de wedstrijden, als de trainingen zijn voet-, scheen-, hoofdbescherming en boksschoenen verplicht.

Locatie Delft

Kickboksen wordt op de onderstaande locatie aangeboden. Klik op de locatie voor meer informatie.

Рlocatie Delft

Kom kickboksen in Delft bij Sportschool Tim Kool. Een intensieve workout waarmee je alles uit jezelf haalt. Vraag nu een proefles aan!