Kickboksen

Kickboksen

Kickboksen wordt vaak verwart met Thaiboksen. Bij het kickboksen dat bij Sportschool Tim Kool wordt gegeven zijn er 3 variaties welke volgens het WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) systeem te beoefenen zijn en het is een een ideale sport voor mensen welke het kick- & thai-boxen te hard vinden. Bij de wedstrijden van het kickboksen gaat het om het scoren van punten en niet om de knock out, daar doorstoten en trappen verboden is. Door snelle technieken te gebruiken wordt de sport veel dynamischer en strategischer. Belangrijke aspecten bij het kickboksen zijn buiten het leren van stoot- en traptechnieken: mentaliteit, conditie, discipline & doorzettingsvermogen.

De 3 variaties van het WAKO systeem

  • Het semi-contact (point fighting): Het is de bedoeling te scoren door trap- en stoottechnieken. Een trap op het hoofd is twee punten waard, een gesprongen trap naar het hoofd drie punten, een trap naar het lichaam een punt en een gesprongen trap naar het lichaam twee punten. Elke stoot is een punt waard. Telkens als er een punt behaald wordt, wordt de wedstrijd stilgelegd.
  • Het light-contact & kick light(continuous): Er worden punten behaald door middel van trappen en stoten en continu doorvechten tot de vooropgestelde tijd en het aantal rondes voorbij is. De wedstrijd wordt slechts af en toe stilgelegd wanneer er een foute techniek plaatsvindt. Hiervoor wordt dan een waarschuwing of minpunt gegeven. De winnaar is diegene met het meeste aantal punten aan het einde van het gevecht. Het verschil tussen light-contact & kick-light is dat bij kick-light low-kicks toegestaan zijn en het contact wat steviger is. Ook is de kleding iets anders.

Voor wie is het?

Kickboksen is voor iedereen vanaf 14 jaar die een snelle dynamische vechtsport wil leren zonder het afleggen van examens zoals bij de meer traditionele martial arts. Zowel de recreanten als wedstrijdsporters kunnen meedoen. Bij Sportschool Tim Kool is er genoeg ervaring aanwezig, op zowel Taekwon-Do als kick- en thaibox gebied. Hierdoor kan er op hoog niveau lesgegeven worden en er voor gezorgd worden dat het beste in jezelf naar boven komt. Bij zowel de wedstrijden, als de trainingen zijn scheen & hoofdbescherming verplicht.

Locaties

Kickboksen wordt op de onderstaande locatie(s) aangeboden. Klik op de locatie voor meer informatie.

– locatie Delft